Онлайн – тренінг з медіа грамотності:

2020-06-30

Онлайн – тренінг з медіа грамотності:

ПОУНБ ім. І. П. Котляревського & ЛЦРБ ім. В. Малика

30 червня 2020 року за ініціативи Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського бібліотечні працівники Лубенської районної бібліотеки імені Володимира Малика взяли участь в онлайн – тренінгу з медіаграмотності «Безпечний інтернет та особиста медіа гігієна», модератором якого виступила завідувачка абонементом Полтавської ОУНБ Лариса Лисенко.

Для всіх учасників тренінгу такий формат заходу був уперше. За допомогою скайпзвязку, ми отримали можливість пройти навчання.


Завдяки відеопрезентації ознайомилися з основними поняттями і сутністю медіа грамотності та каскадності нформаціі, визначили роль критичного мислення і важливість дотримання критичної дистанції по відношенню до медіа. З’ясували що таке фейкова івнформація, дізналися, чому ми схильні вірити фейкам та як захистити себе від брехні і маніпуляцій; навчилися відрізняти медіа маніпуляцію від пропаганди, рекламу від дезінформації.

Безперечно, ніщо не замінить живого спілкування, але зважуючи на теперішні карантинні обмеження, такому формату підвищення кваліфікації бібліотечних працівників – бути.


Кiлькiсть переглядiв: 94