Кидай мишку, гайда читати книжку!

2020-07-22

Кидай мишку, гайда читати книжку!

Літо – пора канікул, відпочинку, веселого дозвілля та нових вражень, а ще зустріч з цікавою книгою. Щоб діти хоча б на деякий час відволіклися від гаджетів, а знайомство з книгою подарувало задоволення та нові емоції, завідувачка Вовчицькою сільською бібліотекою Людмила Ревуцька запропонувала п’ятикласникам місцевого ліцею провести спільне читання на дитячому майданчику, поблизу бібліотеки. Для ознайомлення було обрано одну з найулюбленіших книг дітей всього світу роман американської письменниці Елеонор Портер «Полліанна». З розповіді бібліотекарки діти довідалися, що книга була написана ще у далекому 1913 році й одразу ж стала шалено популярною. Незабаром твір було екранізовано, поставлено на сцені, до 1920 року книжка перевидавалася аж 47 разів. Дівчинка з дивним ім’ям так полюбилася всім навколо, що й інші автори вирішили написати сиквели про її пригоди. А у сучасній англійській мові слово «полліанна» вживається дуже широко й означає щиру і веселу людину, невиправного оптиміста.
Юні читачі та бібліотекарка по черзі читали та співпереживали пригодам дівчинки Поліанни, яка зуміла змінити життя цілого містечка й відкрити серця його мешканців, навчила їх «грати в радість», любити життя в усіх його проявах. Книга зацікавила дітей, відбулася жвава дискусія, гуртом характеризували образ дівчинки та виявили бажання дочитати роман.
Захід пройшов цікаво та змістовно, як для дітей, так і для бібліотекарки, оскільки мета бібліотеки – показати юній аудиторії, що книга - це цілий світ, змістовне дозвілля та безліч емоцій, а спільне читання сприяє створенню дружньої, комфортної атмосфери пізнання.
Кiлькiсть переглядiв: 69