Найцінніший скарб дитинства

2020-09-10

Найцінніший скарб дитинства

Казка – унікальний вчитель для дитини. Вона знайомить її з навколишнім світом, вчить добра, мудрості, любові до рідного краю.

З метою популяризації книги та українських народних традицій працівниками Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика був проведений інтерактивний урок «Найцінніший скарб дитинства» для учнів 2-го і 3-го класів Лубенської загальноосвітньої спеціальної школи-інтернат.

Під час заходу дітки переглянули мультфільм за мотивами української народної казки «Кривенька качечка» та ознайомилися з деякими предметами народного побуту, як от: піч, кужілочка, веретенце, коромисло. Провідний бібліотекар Ніна Бородавка провела з учнями гру-бесіду «Хто де живе?», під час якої всі дружно відгадували, де мешкають домашні й дикі тварини. Разом з бібліотекарем Ларисою Гончарук учні складали з картону будинки, «готували» українські традиційні страви, виготовляли паперові серветочки. Діти виявили зацікавлення до народної творчості та бажання розвивати власні здібності.


Наприкінці заходу бібліотечні працівники подякували учням за їхню активність та чудове знання казок, запросили їх разом з батьками відвідати бібліотеку.












Кiлькiсть переглядiв: 50