Салют і слава 77-ій річниці навіки пам’ятного дня

2020-09-18

Салют і слава 77-ій річниці навіки пам’ятного дня

І тільки той, у кого серце чутке,
Хто знає, береже минуле,
Хто вміє шанувать сучасне,
Той майбутнє вивершить прекрасне.
Сьогодні спостерігається значне пожвавлення інтересу читачів до вивчення історії свого краю. Слід зауважити, що краєзнавча робота в районній бібліотеці для дітей ім. О.Донченка має давні і добрі традиції.
Так до 77 річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників в стінах бібліотеки був проведений історичний хроноскоп-екскурс «Лубенщина – земля любові нашої».
Діти мали можливість доторкнутися душею та серцем до історії рідного краю, отримати історичну довідку про наше древнє і славне місто Лубни та його сьогодення. Гортаючи сторінки історії, юні відвідувачі мандрували літературними стежками письменників-земляків, згадали часи воєнного лихоліття. Адже лубенці виявили зразки мужності і героїзму на фронтах Другої світової війни. І ось саме цьогорічних чудових вересневих днів виповнюється 77 років як над нами, лубенцями, тихе, мирне небо. Лубни були звільнені від загарбників частинами Воронезького фронту 337 та 38 стрілецьких дивізій. Пам’ять про подвиг визволителів міста завжди житиме в серцях нащадків.
І нам є чим пишатися. Рідний край…. Вікова твердиня – Лубенщина…Наше славне місто Лубни є найдавнішим містом Полтавщини, прийняте до ліги історичних міст України. Ми пишаємося красою Посульського краю, древніми традиціями і мудрістю предків, багатою культурною спадщиною та славними сторінками історії.





Кiлькiсть переглядiв: 79