«Козацькі забави» у школі

2020-10-12

«Козацькі забави» у школі

День Українського козацтва – свято, що відзначається 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці, водночас із Днем захисника України.

Напередодні свят, 8 жовтня, до Лубенської загальноосвітньої спеціальної школи-інтернат завітали працівники Лубенської центральної районної бібліотеки імені В. Малика. Бібліотекарі Ніна Бородавка та Лариса Гончарук підготували для учнів 5-го та 6-го класів цікавий захід, присвячений славному війську Запорізькому – «Козацькі забави».

Юні козачата мали можливість на відкритому майданчику школи позмагатись у спритності та силі, приймаючи участь у конкурсах: «Пліч-о-пліч з товаришем», «Забави кашоварів», «Медична допомога», «Засвіти вежу», «Доставка цінних пакетів», «Заморочки із бочки».

Учні жваво виконували завдання, відповідали на запитання ведучих, ділилися своїми думками про те, яким повинен бути справжній козак. Треба зазначити, що дівчатка ні в чому не поступалися хлопчикам, навіть стали отаманами куренів «Сонечко» й «Троянда». А перемогла, звичайно, дружба!

Галасливі та задоволені дітлахи запрошували бібліотекарів прийти до школи знову з цікавими іграми та конкурсами.














Кiлькiсть переглядiв: 128