Мій Лубенський край – моя історія жива

2020-10-23

Мій Лубенський край – моя історія жива

Сьогодні, в час духовного відродження України, значно збільшився інтерес населення до її історичного минулого, зростає роль краєзнавства, зокрема його культурно-мистецьких, літературно-історичних напрямів.

Тож важливою частиною роботи з користувачами районної бібліотеки для дітей ім. О.Дончека та центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика є краєзнавча діяльність. Адже бібліотекарі завжди роблять усе, щоб прищепити своїм читачам любов до рідного краю, гордість за талановитих людей, пробуджувати в їх душах зерна духовності, розвивати пізнавальний і пошуковий інтерес. Для цього існує краєзнавчий фонд, картотека та тематичні папки, документи в яких постійно збираються та зберігаються.

Учням старшої школи, вчителям та вихователям, класним керівникам бібліотека допомагає знаходити додаткові матеріали для написання рефератів, доповідей, наукових праць. Одну з таких консультацій отримали Світлана Шуляк, вчитель ЗОШ №1 та її учні для написання пошукової роботи. Їм були надані документальні джерела та необхідна інформація про ріднокрай, легендарну минувшину Лубенщини.


Кiлькiсть переглядiв: 147