Казковий світ Джанні Родарі

2020-10-22

Казковий світ Джанні Родарі

До 100 - річчя від дня народження відомого італійського письменника для читачів районної бібліотеки для дітей ім. О.Донченка був представлений бібліоанонс «Чарівні казки Джанні Родарі». Найбільше визнання казкар отримав завдяки казкам та книжкам для дітей. Твори Джанні Родарі перекладені багатьма мовами світу.

Читайлики дізналися про цікаві факти із життя письменника та ознайомилися з його творами, які полюбилися дітям усього світу.

Юні читачі познайомились з рослинним хлопчиком – Цибуліно та його друзями з городу і саду («Пригоди Цибуліно»). Веселий, вигадливий хлопчик-цибулинка, хоробро захищав бідняків, дотепно боровся з пихатим сеньйором Помідором – управителем маєтку графинь Черешень. Чимало прикрощів завдав багатіям цей хлопчик! А друзів – помічників у нього багато: кум Часник і кума Динька, дівчатка Полуничка і Редисиночка. І зазнали поразки правителі краю: жорстокий принц Лимон, ненажера Апельсин і жаднюга Мандарин.


Дізналися діти і про дивовижні пригоди Марка, який побував на невідомій Планеті Новорічних Ялинок, про дива, які він там побачив («Планета Новорічних Ялинок») та незвичайні пригоди хлопчика Джельсоміно і його друзів у дивній Країні брехунів («Джельсоміно у Країні брехунів»). Сподобалися малечі і «Казки по телефону» - веселі й повчальні. Мудрий казкар закликає дітей дружити між собою в ім’я миру, добра і правди. Ознайомившись із збіркою віршів «У небі і на землі», учні дізналися про життя італійських дітей, про їхні дивовижні пригоди, а також про нелегкі будні.

Джанні Родарі в своїх казках завжди залишав можливість читачеві додумати закінчення історії на власний розсуд. В нашій країні італійський казкар знайшов вірних читачів. Не можна зупинити доща чи сніга, це є і буде, пока світ є світом, отак і казки Джанні Родарі.



Кiлькiсть переглядiв: 131